Spring naar inhoud

Coachen met paarden

Coachen met paarden

Coachen of spiegelen met paarden is een manier van coachen waarbij gebruik wordt gemaakt van het spiegelend vermogen van het paard. Een paard is in staat om ons onderbewuste te spiegelen. Hoe dit werkt?
Paarden zijn kuddedieren (prooidieren), om te overleven hebben ze aan weinig "woorden" genoeg. Wanneer je een kudde paarden ziet, zul je zien dat ze weinig nodig hebben om met elkaar te communiceren. Soms niet eens zichtbaar voor ons. Er is ook geen discussie over welke kant ze op gaan. Iets wat bij ons niet zo vanzelfsprekend is.

Een paard zal eigenlijk altijd een kudde willen vormen. Hier wordt in de coaching gebruik van gemaakt. Het paard weet niet precies wat er met je aan de hand is. Het paard weet wel dat er iets is, je bent niet stabiel, hij vindt geen aansluiting. Hier reageert het paard op en als coach help ik de signalen van het paard te vertalen.

Coachen met paarden is één van de meest effectieve methodes om helder te krijgen wat datgene is dat aandacht nodig heeft. Waardoor je (weer) kunt zijn wie je bent.

Astrid schreef het volgende:

"Door paardencoaching krijg je een ervaring die meer met je doet dan duizend woorden. Je voelt en ervaart veel meer! Juist door te doen en te ervaren hoe een paard op je reageert voel je meer. En door de vragen die gesteld worden door Jorien, word je gedwongen om uit je comfortzone te stappen en dieper bij de kern te komen!! Een sessie van paardencoaching heeft veel meer effect dan een aantal sessies waarbij er alleen maar gepraat wordt!"